POBIJEDILA TABLOID

J.K. Rowling tužila Daily Mail

06.02.2014 u 10:32

Bionic
Reading

Britanska spisateljica J.K. Rowling, autorica serijala o Harryju Potteru, odlučila je tužiti tabloid Daily Mail zbog članka u kojem su je optužili da je bila loša majka

Britanski tabloid Daily Mail poznat je po svojim ludim naslovima i nevjerojatnim pričama, u kojima se istina i novinarska mašta često miješaju. No čini se da su pretjerali kada su na sebi specifičan način pisali o J.K. Rowling, konkretno u članku bombastična naslova 'How JK Rowling's sob story about her past as a single mother has left the churchgoers who cared for her upset and bewildered' ili 'Kako je plačljiva priča J.K. Rowling o njenoj prošlosti samohrane majke ostavila vjernike uznemirenima i šokiranima'.

Rowling je konzekventno unajmila najbolje odvjetnike i tužila ih.

U tom se članku, objavljenom u rujnu 2013, iskrivljava tekst J.K. Rowling u kojem je opisala kako je kao samohrana majka odgajala djecu, rečenice i događaj se uzimaju iz konteksta, a s time se složio i britanski sud. 'Nije bilo temelja u činjenicama za osnovnu premisu članka', kaže se u presudi i dodaje da su prekršena načela novinarske struke.

Daily Mail je pak u međuvremenu uklonio sporni članak sa svojeg portala, inače jednog od najposjećenijih online medija na svijetu.