KRAJ KULTURNOG LJETA

Laibach u Puli odsvirali legendarni album 'Opus Dei'

07.08.2024 u 10:30

Bionic
Reading

Nastupom slovenskog glazbenog sastava Laibach koji se u utorak navečer predstavio publici u Malom rimskom kazalištu u sklopu svoje turneje “Opus Dei”, završeno je ovogodišnje izdanje Pulskog kulturnog ljeta.

Laibach, koji već više od 40 godina vlada pozornicom na području bivše Jugoslavije ali i šire, svojom se koncertnom turnejom po Europi naziva “Opus Dei” referira na statusni album iz 1987. koji ove godine izlazi u remasteriranom izdanju.

Njihova kritika totalitarizma, kapitalizma i suvremene politike čini ih jednim od najvažnijih sastava našeg doba. Ta provokacija i kritičko razmišljanje bili su dio strategije Laibacha koji koristi šok i subverziju kao sredstvo svog umjetničkog izražavanja.

  • +18
Koncert grupe Laibach u Malom rimskom kazalištu u Puli Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Svojim provokativnim izričajem i kombinacijom industriala, electronica, rocka i klasične glazbe privukli su brojne građane koji su imali priliku čuti sve pjesme s albuma u novom ruhu, ali i njihove legendarne glazbene klasike.

Njihovim koncertom završilo je ovogodišnje izdanje Pulskog kulturnog ljeta u pulskom Malom rimskom kazalištu kojeg je obilježio bogat program vrhunskih glazbeno-scenskih izvedbi. Uz Laibach nastupili su duo Thievery Corporation te jazz zvijezda Gonzalo Rubalcaba i njegov trio. Dio te manifestacije bio je i Jazz festival Jazz Waves u trajanju od tri dana koji je ugostio sjajne domaće i svjetske zvijezde jazz scene pa i jednog ovogodišnjeg dobitnika Grammya, Miguela Zenóna.