Ivica Prtenjača izdao je knjigu koja pronalazi svoje mjesto na pola puta između kuhinje i naslonjača, a riječ je o kombinaciji 12 kratkih priča i 84 provjerena recepta
Prije no što se iz Rijeke doselio u Zagreb, Ivica Prtenjača radio je kao čitač vodomjera, naplatničar plina, dostavljač sladoleda, skladištar, građevinski radnik, galerist, serviser vatrogasnih aparata i trgovac.
Danas radi kao voditelj književnih promocija u Profilu i voditelj književne tribine Kava i kolači u zagrebačkoj Knjižnici Bogdana Ogrizovića, no za pravo predstavljanje najmaštovitijeg domaćeg promotora književnosti dovoljno je reći Prtenjača-pjesnik. I sam Prtenjača, birajući između brojnih identiteta, za sebe kaže da je najviše pjesnik. Unazad deset godina izdao je čak sedam knjiga, napisao svoj prvi roman i dramu, a najzapaženije su njegove zbirke poezije za koje je nagrađen s više domaćih te prestižnom crnogorskom književnom nagradom Risto Ratković.
'Kod Yvesa' je novost u njegovom književnom opusu, a predstavlja i posebnost u hrvatskom izdavaštvu. Bogato opremljena fotografijama umjetnice i Prtenjačine partnerice Tanje Dabo, knjiga objedinjuje kratke priče i recepte, a prema mišljenju autora, ona više podliježe književnoj, nego gastrokritici. Dok čekamo što će književna kritika i kuhari(ce) reći o sadržaju Yvesove knjige, Prtenjača za tportal govori zašto je spojio prozu i kuhinju, a zašto uz ručak nije spjevao pjesmu, pokazuje kako se snalazi u kuhinji i koliko se to razlikuje od pisanja, otkriva u kojoj je fazi njegov drugi roman i pokazuje koje su faze potrebne da bi ručak ispao kako spada.
Pogledajte video: