u Tvornici kulture

Najveći regionalni internetski comedy hit Kruševac Geto ovaj tjedan u Rijeci, Zagrebu i Osijeku

14.03.2022 u 19:30

Bionic
Reading

Popularni comedy dvojac pod nazivom Kruševac Geto, koje na društvenim mrežama prati više od 700.000 ljudi, a video skečevi dosežu do pola milijuna pregleda, od prošle godine krenuli su sa svojom HIT predstavom 'Kraljica Snežana Prva', a ovaj četvrtak, 17. ožujka stižu u Zagreb, u Tvornicu kulture

Osim Zagreba, hrvatska publika ih ima prilike pogledati dan prije u Rijeci (16. ožujak HKD Sušak), a dan poslije u Osijeku (18. ožujak Kino Urania), stoji u najavi.

Kruševac Geto nastao je kao hip-hop glazbeni projekt, koji su za vrijeme studiranja odlučili oformiti dvojica prijatelja, Nikola Trišić Triša i Nikola Milenković Čami. U maniri pravih studenata prije 8 godina privukli su pažnju pjesmama studentske tematike poput 'Ljubav ispred Duoma' (370.000 pregleda), 'Idemo na more' (795.000 pregleda) i 'Kad ćeš sine da se ženiš’ (520.000 pregleda), no pravi uzlet i veliku pažnju publike privlače od 2018. godine kada na platformama Instagram i Youtube počinju objavljivati duhovite skečeve na temu svakodnevnih pojava u društvu i obitelji.

Kruševac Geto je do sada okupio 335 tisuća pratitelja na Instagramu, 478.000 pratitelja na Facebooku, uz 80 tisuća subscribera na Youtubeu i nevjerojatnih 25 MILIJUNA pregleda video sadržaja na toj platformi. Na Facebooku njihovi svaki pojedini video skeč broji od 200 tisuća do milijun pregleda a broj videa je nepregledan budući da ih tamo objavljuju od 2018. godine.

Ono što posebno izdvaja Nikolu i Nikolu od ostalih komičara je spoj balkanskog humora i mladosti (1988. i 1991. godište), jer njihovi skečevi donose presjek iskustva odrastanja u Jugoslaviji, pa teme koje pokrivaju su one s kojima se svi rođeni krajem 70ih, 80ih i početkom 90ih mogu istinski poistovjetiti. Glavne teme Kruševac Geta su obiteljski i ljubavni odnosi, reakcije roditelja, šire i uže rodbine, situacije na svadbama, obiteljskim druženjima, ljetovanjima, a situacije koje opisuju su toliko vjerne i iskrene da se većina s njima može poistovjetiti i doživjeti na točno taj određen humorističan način. Njihovi skečevi pokazuju koliko smo svi na ovom prostoru slično odgajani, i da pored granica koje nas razdjeljuju postoji identično iskustvo odrastanja i života na ovom prostoru, koje nas spaja.

Toliko vjerodostojno opisivanje životnih situacija uz humorističan pristup donijelo je nepregledan broj reakcija i asocijacija, komentara i smijeha njihovih vjernih pratitelja koji se broje u stotinama tisuća.

Svi kojima je njihov humor privlačan bit će oduševljeni predstavom 'Kraljica Snežana Prva' koja prikazuje život u braku Slobodana i Snežane te njihovu dnevnu rutinu. Publika u Tvornici kulture imat će priliku saznati kako su se upoznali i zavoljeli, kako je njihovoj djeci na fakultetu, o njihovom prvom odlasku na ljetovanje i druge crtice iz bračnog života u kojima će se većina sigurno prepoznati, a zatim i nasmijati do suza.

Sat i pol suživota sa Slobodanom i Snežanom bit će dovoljno da publici danima ostane osmijeh na licu.