Marc Schulz

U Zagrebu u rujnu gostuje vrhunski znanstvenik i psiholog s Harvarda i otkriva nam što čini dobar život

26.08.2024 u 16:02

Bionic
Reading

Harvardsko istraživanje sreće došlo je do odgovora na temelju proučavanja života tisuća ispitanika, a u Zagreb stiže jedan od voditelja istraživanja, ugledni znanstvenik i klinički psiholog Marc Schulz

Kada biste morali donijeti odluku života, upravo sada, o tome u kojem ćete smjeru krenuti prema zdravlju i sreći, što biste odlučili? Više štedjeti? Promijeniti karijeru? Više putovati? Postoji li jedna jedina odluka koja vam može pomoći da u dubokoj starosti znate da ste dobro proživjeli svoj život?

Harvardsko istraživanje razvoja odraslih započelo je davne 1938. i još uvijek traje. Ovo dosad najdulje dubisnko longitudinalno istraživanje ljudskog života proučilo je više od 2000 ispitanika kroz tri naraštaja te se i dalje razvija i širi, a hrvatska publika imat će jedinstvenu priliku iz prve ruke čuti više o važnim spoznajama ovog istraživanja jer u Zagreb stiže klinički psiholog s Harvarda dr. sc. Marc Schulz, jedan od aktualnih voditelja i koautor knjige Dobar život: najveće znanstveno istraživanje sreće u izdanju Planetopije.

Dr. sc. Marc Schulz ovogodišnji je key note speaker na HR.Weekendu koji se održava od 19. do 22. rujna u Rovinju na koji stiže pod pokroviteljstvom poslovne škole Algebra MBA. Nakon HR.Weekenda, u Zagrebu će, u utorak 24. rujna u 18 sati u dvorani Muzičke akademije na poziv Planetopije održati predavanje za širu javnost, u kojem će predstaviti svoj rad i otkrića harvardskog istraživanja o ključnim čimbenicima tjelesnog i mentalnog zdravlja i dugovječnosti. Njegovo izlaganje jedinstvena je prilika, podjednako za stručnjake s područja mentalnog i tjelesnog zdravlja kao i za širu publiku jer će iz prve ruke dobiti vrijedne uvide o tome što doista ljude održava zadovoljnima i zdravima.

Predavanje u Zagrebu će se održati uz prijevod, a ulaznice po cijeni od 15 eura možete kupiti već sada u knjižari Planetopija, Ilica 68 i online na https://planetopija.hr/ulaznice

Dr. sc. Marc Schulz klinički je psiholog i suvoditelj Harvardskog istraživanja razvoja odraslih. Uz to, vodi i program podatkovne znanosti (Data Science) te je ranije bio pročelnik odsjeka za psihologiju i doktorskog programa kliničke razvojne psihologije na Bryn Mawru. Dr. sc. Schulz je diplomirao na Sveučilištu Amherst, a doktorirao kliničku psihologiju na Sveučilištu Berkley u Kaliforniji. Radi kao terapeut s postdoktoratom zdravstva i kliničke psihologije Medicinske škole Harvarda.

Rad dr. Schulza i knjiga Dobar život predstavljeni su u raznim medijima, uključujući The Wall Street Journal, The New York Times, Atlantic Magazine, CBS News, ABC News, Time Magazine, NPR, Boston Globe, U,S. News & WOrld Report, The Guardian, Retuers i Der Spiegel.