Studio EXIT

Osvojite ulaznice za predstave 'Susjed' i 'Cabaret – koncert za žlice i gitaru'

03.05.2024 u 12:27

Bionic
Reading

Darujemo po dvije ulaznice za predstave Susjed (10.5. u 21h) i Cabaret-koncert za žlice i gitaru (11.5. u 21h) koje igraju u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1)

Predstava Susjed

Predstava je nastala prema istoimenom romanu spisateljice Marine Vujčić koji je dobio nagrade V.B.Z.-a i TISAKmedije za najbolji roman 2015. godine.

  • Prilagodba romana za kazalište: Vesna Tominac Matačić
  • Režija: Janez Vajevec
  • Asistent redatelja: Andrej Vajevec
  • Igra: Vesna Tominac Matačić
  • Produkcija: Zagrebački glumački atelje i Teatar EXIT, 2019.

Junakinja ove predstave mogla bi biti i vaša neupadljiva susjeda koju svakoga jutra pozdravljate na stubištu. Živi sama na četvrtom katu i baš ničime ne privlači pozornost. No, kada bi jedan od zidova njezinog stana, poput onoga četvrtoga u teatru, bio imaginaran, možda bi vas iznenadio tajni svijet fikcije u kojem ona igra svoju neostvarenu ulogu voljene žene, dok objekt njezine 'ljubavi' s drugoga kata i ne sluti da živi u njezinoj glavi.

No, gdje je zapravo granica između stvarnosti i iluzije?

Jesmo li zaista slobodni kao što nam se čini ili smo tek zatočenici u kavezu vlastitih emocionalnih ograničenja?

Ovo je predstava o samoći i otuđenosti do ludila u kojoj je nemoguće ostvariti dublji kontakt, čak ni s osobama iz svoje neposredne blizine.

Ili je ipak moguće… ako se usudite.

Jer ništa nije kao što se čini. Ništa i nitko. Susjedi pogotovo.

Predstava Cabaret – koncert za žlice i gitaru

  • Mentori: Rade Šerbedžija i Lenka Udovički
  • Igraju: Nikola Nedić i Mario Jovev
  • Produkcija: Teatar EXIT i Kazalište Ulysses

Žlice & gitara dvojac su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski pričaju o svome životu, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma.

Radi se o autorskom projektu i angažiranoj predstavi u kojoj Mario Jovev i Nikola Nedić na iznimno duhovit i satiričan način progovaraju o problemima u društvu koji nas svakodnevno okružuju. Iako to rade dopadljivo i šarmantno, stihovi njihovih pjesama pogađaju u samu srž ozbiljnih problema kao što su korupcija, kriminal, kapitalizam i iseljavanje mladih iz Hrvatske, dotičući se pritom i tema iz svakodnevnog života.

Čitateljima tportala darujemo 1x2 ulaznice za predstave Susjed (10.5. u 21h) i Cabaret-koncert za žlice i gitaru (11.5. u 21h) koje igraju u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1). Dobitnici su Goran Tuković i Vesna Šneler.