ZA PRSTE POLIZATI!

Ako još uvijek niste probali ovaj način pripreme kokica, vrijeme je da tu grešku što prije ispravite

16.11.2020 u 15:13

Bionic
Reading

Tmuran kišni dan kao stvoren je za gledanje filmova i serija uz zdjelu omiljenih kokica. Većina nas kokice baci na malo ulja i potom dobro posoli, no zapadnjaci preferiraju nešto drugačiji način pripreme ove omiljene grickalice. Ako još uvijek niste probali karamelizirane kokice, sad je pravo vrijeme da to učinite. Sve što vam je potrebno od namirnica vrlo vjerojatno već imate u svojoj kuhinji

Sastojci

  • 100 g kukuruza
  • 100 g šećera
  • 20-30 g maslaca
  • 70 ml mlijeka
  • 2 žlice vode
  • prstohvat soli

Priprema

1. Duboku i široku tavu s poklopcem podmažite uljem i dodajte kukuruz. Poklopite i pustite da kukuruz popuca na vatri.

2. Kokice prebacite u posudu i pustite sa strane.

3. U tavu dodajte šećer i podlijte ga s dvije žlice vode. Šećer će se vrlo brzo otopiti. Pustite ga da se krčka na slaboj vatri, a kad porumeni, dodajte maslac.

4. Kada se maslac otopi, dodajte mlijeko i promiješajte kuhačom. Pustite da se krčka desetak minuta, povremeno miješajući.

5. Na kraju dodajte prstohvat soli. Kad dobijete kremastu smjesu žućkaste boje, znat ćete da je karamela gotova.

6. Karamelu prelijte preko kokica. Posudu s kokicama poklopite i dobro protresite kako bi se karamela ravnomjerno zalijepila za sve njih. Zatim ih razdvojite prstima i poslužite.

U slast!