Sezona šparoga krenula je, a ako želite neki ukusAn i lagan recept za toplo jelo, ovo ćete sigurno isprobati
Dolaskom proljeća napokon imamo veći izbor voća i povrća, a jedna od glavnih proljetnih namirnica su i šparoge. Kulinarski blog Food52 objavio je ukusan recept sa šaprogama i pancetom koji je već oduševio njihove čitatelje.
Sastojci:
- oko 100 grama pancete narezane na kockice
- 1 žlica maslaca
- 30 grama šparoga
- jedna i pol šalica narezanog poriluka (bez gornjih, tamnih listova)
- 2 češnja češnjaka, mljevena
- korica jednog limuna
- 1 žličica kore od naranče
- 2 žlice pinjola
- 1-2 žlice nasjeckanog peršina
- sol i svježe mljeveni papar
Priprema
U velikoj tavi prepržite pancetu povremeno miješajući dok ne dobije hrskavi izgled. Zatim dodajte maslac, šparoge i poriluk te sve zajedno pirjajte oko pet minuta.
Kada poriluk postane mekan, ubacite naribane korice naranče i limuna, češnjak i pinjole, a na kraju i peršin. Sve zajedno kuhajte još par minuta na srednje jakoj vatri te na kraju dodajte sol i papar.
Poslužite dok je toplo. Po želji možete isprobati kombinacije s drugim omiljenim povrćem poput brokule ili cvjetače.