Slavna slastičarka donosi provjereni recept za tortu koja će momentalno postati najdraža obiteljska slastica
Nigella Lawson svjetski je poznata slastičarka i jedno od omiljenijih TV lica kada je riječ o kulinarskim emisijama. Njeni recepti poznati su po svojoj jednostavnosti i neodoljivom okusu, a upravo jedna takva slastica njena je torta od sira s mnogima najdražom Nutellom.
Originalnog naziva Nutella cheesecake, ovaj desert oduševit će i one koji nisu toliki fanovi kolača jer sadrži savršen spoj keksa, lješnjaka, čokoladnog namaza i prozračnog, osvježavajućeg sira.
Osim fantastičnog okusa, jedna od najvećih prednosti je činjenica - da se ne peče! Sve što vam je potrebno jest svega par sastojaka pa, osim što nećete morati paliti pećnicu, ne morate brinuti niti o puno suđa, kao niti provesti sate i sate za kuhinjskim pultom.
Sastojci:
- 250 g digestiv keksa
- 75 g omekšalog maslaca
- Tegla Nutelle od 350 g (na sobnoj temperaturi)
- 100 g nasjeckanih i prženih lješnjaka
- 500 g krem sira (na sobnoj temperaturi)
- 60 g šećera u prahu (prosijanog)
Priprema:
Izmrvite kekse pa u njih dodajte maslac i jednu žlicu Nutelle, miješajući ručnim mikserom dok se smjesa ne formira u glatku masu, pri tome dodajući 25 g usitnjenih lješnjaka koje ste prethodno tostirali.
Lješnjake tostirajte tako da ih pečete na najvišoj temperaturi u pećnici, položen na pleh i papir za pečenje. Za oko 10 minuta će porumeniti i ljuska će otpasti.
Stavite smjesu za biskvit u okrugli kalup promjera 23 cm i utisnite stražnjom stranom žlice pa stavite u hladnjak da očvrsne.
Za to vrijeme, napravite glatku kremu tako što ćete krem sir pomiješati sa šećerom u prahu, a zatim dodajte preostalu Nutellu. Sve miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu pa prelijte preko biskvita u kalupu.
Dekorirajte preostalim nasjeckanim lješnjacima i ostavite sve u hladnjaku da se stisne preko noći ili minimalno 4 sata.