Postoji više različitih vrsta punča, a ovaj blagdanski zasigurno će ugrijati svaku zabavu. Najukusniji je dok je vruć, pa ga slobodno podgrijte s vremena na vrijeme
Potrebni sastojci:
1 l crnog vina
500 ml crnog čaja
500 ml tamnog ruma
3 klinčića
1 naranča
1 limun
500 g šećera
1 korica cimeta
Priprema:
U lonac ulijemo vino, crni čaj, sok od limuna i naranče, dodamo po kolut limuna i naranče, koricu cimeta, klinčiće i kuhamo na laganoj vatri pazeći da ne zavre.
Zatim mješavinu prelijemo u vatrostalnu zdjelu za punč, zaimačom zagrabimo što više šećera, a ostatak šećera dodamo u punč.
Zaimaču sa šećerom držimo iznad zdjele s punčom, natopimo rumom i usplamtimo.
Dok još gori, šećer i rum polako ulijevamo u punč.
Sve zajedno promiješamo, ugasimo plamen, dodamo ostatak ruma, još jednom promiješamo i poslužimo.
Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com