RECEPT

Blagdanski punč

30.12.2009 u 15:36

Bionic
Reading

Postoji više različitih vrsta punča, a ovaj blagdanski zasigurno će ugrijati svaku zabavu. Najukusniji je dok je vruć, pa ga slobodno podgrijte s vremena na vrijeme

Potrebni sastojci:

1 l crnog vina
500 ml crnog čaja
500 ml tamnog ruma
3 klinčića
1 naranča
1 limun
500 g šećera
1 korica cimeta

Priprema:

U lonac ulijemo vino, crni čaj, sok od limuna i naranče, dodamo po kolut limuna i naranče, koricu cimeta, klinčiće i kuhamo na laganoj vatri pazeći da ne zavre.

Zatim mješavinu prelijemo u vatrostalnu zdjelu za punč, zaimačom zagrabimo što više šećera, a ostatak šećera dodamo u punč.

Zaimaču sa šećerom držimo iznad zdjele s punčom, natopimo rumom i usplamtimo.

Dok još gori, šećer i rum polako ulijevamo u punč.

Sve zajedno promiješamo, ugasimo plamen, dodamo ostatak ruma, još jednom promiješamo i poslužimo.

Recept je preuzet sa stranice www.crochef.com