NEMA BOLJEG

Božanstveni čokoladni kolač s tajnim sastojkom

21.02.2014 u 09:05

Bionic
Reading

Možda mislite da vam ne treba recept za još jedan čokoladni kolač, ali kada ovo probate, to uopće neće biti upitno

Food 52 objavio je recept za čokoladni kolač svoje blogerice Jenny koja je u njega stavila tajni sastojak – otopljenu marmeladu od višanja.

Sastojci:

3/4 šalice kakaa
100 g čokolade
200 g čokolade
2 šalice kipuće vode
1 šalica maslaca na sobnoj temp.
1 i pola šalice šećera
4 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
2 i pol šalice brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica soli
3/4 šalice vrhnja za šlag
1 šalica marmelade od višnje

Priprema

Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva Celzijevih. Brašno, prašak za pecivo i sol pomiješajte u jednoj zdjelici.
U jednu zdjelicu stavite 100 g čokolade i kakao pa prelijte kipućom vodom i miješajte dok se ne ohladi. Ostavite sa strane. Zatim u drugoj zdjelici dobro pomiješajte maslac i šećer te dodajte jaja i ekstrakt vanilije. Kada ste to dobro izmiješali, dodajte suhe sastojke pa otopljenu čokoladu i kakao. Razdijelite u dva dijela, ulijte u kalupe za pečenje i svaki pecite 20 do 25 minuta.

Nakon što se biskvit potpuno ohladi, premažite ga marmeladom koju ste prethodno malo otopili u tavi. Gore stavite drugi biskvit i na njega glazuru.

Glazura

Vrhnje za šlag ulijte u lonac pa umiješajte 200 g čokolade. Miješajte dok se sasvim ne otopi i masa ne bude jednolična. Prelijte preko biskvita.