Možda mislite da vam ne treba recept za još jedan čokoladni kolač, ali kada ovo probate, to uopće neće biti upitno
Sastojci:
3/4 šalice kakaa
100 g čokolade
200 g čokolade
2 šalice kipuće vode
1 šalica maslaca na sobnoj temp.
1 i pola šalice šećera
4 jaja
2 žličice ekstrakta vanilije
2 i pol šalice brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica soli
3/4 šalice vrhnja za šlag
1 šalica marmelade od višnje
Priprema
Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva Celzijevih. Brašno, prašak za pecivo i sol pomiješajte u jednoj zdjelici.
U jednu zdjelicu stavite 100 g čokolade i kakao pa prelijte kipućom vodom i miješajte dok se ne ohladi. Ostavite sa strane. Zatim u drugoj zdjelici dobro pomiješajte maslac i šećer te dodajte jaja i ekstrakt vanilije. Kada ste to dobro izmiješali, dodajte suhe sastojke pa otopljenu čokoladu i kakao. Razdijelite u dva dijela, ulijte u kalupe za pečenje i svaki pecite 20 do 25 minuta.
Nakon što se biskvit potpuno ohladi, premažite ga marmeladom koju ste prethodno malo otopili u tavi. Gore stavite drugi biskvit i na njega glazuru.
Glazura
Vrhnje za šlag ulijte u lonac pa umiješajte 200 g čokolade. Miješajte dok se sasvim ne otopi i masa ne bude jednolična. Prelijte preko biskvita.