Vjerojatno nema žene koja ne voli da ju muž iznenadi ručkom, a sigurno i mnogi muškarci znaju neke tajne kulinarstva koje možemo naučiti. Evo recepta iz kuhinje jednog od njih
Brzi popečci od krumpira i/ili tikvica na 'muški' s tartar umakom. Kad nemate na umu što na brzinu skuhati, preporučujem vam ovo, kaže Tomislav Pereković.
Sastojci za popečke:
tikvice ili nekoliko krumpira
2-3 žlice glatkog brašna
1 jaje
1 luk
malo mlijeka ili mlake vode
prstohvat soli
Vegete po želji
275273,274518,275048,272634
Sastojci za tartar umak:
malo majoneze
žlica kiselog vrhnja
sitno nasjeckan češnjak i peršin
po želji i nekoliko kapi iscijeđenog limunovog soka
Priprema:
Naribajte tikvice i/ili krumpir u posudu, dodajte jaje, brašno, sitno nasjeckanog luka, malo mlijeka ili mlake vode, posolite i dodajte mrvicu Vegete pa promiješajte da dobijete lijepu smjesu, dovoljno čvrstu da oblikujete male popečke. Stavite ih na vruće ulje i pecite 3-4 minute sa svake strane.
Za samo 15-ak minuta gotovi su brzinski popečci. Poslužite ih s tartar umakom i salatom po želji.
Recept nam je poslao Tomislav Pereković iz Siska.
Svoje omiljene lagane ljetne recepte svakako pošaljite i podijelite s čitateljima. Sve što trebate učiniti jest slikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala