Jede vam se nešto slatko, ali vam se ne da provesti pola dana u kuhinji? Imamo rješenje koje će vas oduševiti. Riječ je o brzinskoj čokoladnoj torti koja izgleda kao da ste joj posvetili puno truda i vremena, a zapravo je vrlo jednostavna i gotova u svega 15-ak minuta. Ova čokoladna rapsodija izmamit će vam osmijeh na lice, a svi koji ju probaju zasigurno će poželjeti i repete
U bespućima Instagrama iskopali smo uvjerljivo najbrži recept za najukusniju čokoladnu tortu koja nas je oduševila. Ako niste vrhunska slastičarka ili vam jednostavno 'ne ide' s kolačima, s ovom tortom teško da ćete pogriješiti. Jako je ukusna i brza za pripremu te odlična kada imate iznenadne goste ili se ukućani zažele nečeg slatkog.
Sastojci
Za biskvit:
- 15 McVities Digestive keksa s čokoladnim preljevom
- 2/4 šalice otopljenog maslaca
- 2 žlice kvalitetnog kakaa
- šalica tamne čokolade
Za kremu:
- 3 šalice slatkog vrhnja
- 2 žlice maslaca
- 2 šalice tamne čokolade
Priprema
1. Kekse, maslac i kakao usitnite u sjeckalici za hranu tako da se dobije mrvičasta smjesa. Zatim dodajte čokoladu i još koju sekundu obradite u sjeckalici kako bi se sastojci sjedinili.
2. Dobivenu smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalupu.
3. U posudu sa slatkim vrhnjem ubacite dvije žlice maslaca i ugrijte dvije minute u mikrovalnoj. U vruću smjesu dodajte kockice čokolade uz stalno miješanje, dok se čokolada ne otopi.
4. Prelijte dobivenu kremu preko biskvita i poravnajte špatulom za kolače.
5. Ostavite u hladnjaku najmanje dva sata prije posluživanja. Izvadite tortu iz kalupa i pospite je kakaom te poslužite uz zagrijano šumsko voće i šlag po želji.