Uhvatila vas je glad, ali ne želite organizam puniti nezdravim grickalicama? Imamo za vas odličan recept za krekere od pira i sjemenki, a koji je na svom blogu objavila nekadašnja televizijska voditeljica. Vjerujte nam na riječ, kada ih probate, tražit ćete još
Na svom blogu Ciao Karmela nekadašnja je HRT-ova voditeljica Karmela Vukov Colić objavila novi recept, koji nam je zbog svoje kombinacije odmah zapeo za oko. Karmela, koja se u posljednje vrijeme posvetila kuhanju, ali i izdavanju svoje prve kuharice, i ovoga je puta nadmašila samu sebe, a kada probate njezine krekere iste ćete peći iznova i iznova i iznova....
Krekeri od pira i sjemenki
- 300 g integralnog pirovog brašna
- 4 žlice sezama
- 4 žlice chia sjemenki
- 4 žlice mljevenog lana
- 1 žličica soli
- 1 žličica slatke crvene paprike
- 3 žlice ribanog parmezana
- 10-ak nasjeckanih badema
- 150 g maslaca
- oko 1,5 dl hladne vode
Priprema:
Maslac stavite u zamrzivač na 30 minuta.
Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje.
U dubokoj posudi pomiješajte brašno, sol, papriku, sezam, chia sjemenke i nasjeckane bademe.
Promiješajte pa na tu smjesu naribajte maslac iz zamrzivača.
Kratko ga umrvite rukama u brašno i sjemenke pa dodajte toliko vode da možete zamijesiti glatko, ali ne ljepljivo tijesto.
Mijesite što kraće.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi da bude 3 – 5 mm debelo pa okruglim kalupom režite krekere.
Slažite ih na pripremljen lim za pečenje.
Krekere pecite 12 – 15 minuta, a potom ostavite u limu desetak minuta da se stisnu. Ohlađene krekere spremite u staklenu posudu.
Dobar tek!