CIAO KARMELA

Brzo i jednostavno: Napravite domaće krekere, a za inspiraciju neka vam posluži odličan recept Karmele Vukov Colić

31.01.2021 u 22:18

Bionic
Reading

Uhvatila vas je glad, ali ne želite organizam puniti nezdravim grickalicama? Imamo za vas odličan recept za krekere od pira i sjemenki, a koji je na svom blogu objavila nekadašnja televizijska voditeljica. Vjerujte nam na riječ, kada ih probate, tražit ćete još

Na svom blogu Ciao Karmela nekadašnja je HRT-ova voditeljica Karmela Vukov Colić objavila novi recept, koji nam je zbog svoje kombinacije odmah zapeo za oko. Karmela, koja se u posljednje vrijeme posvetila kuhanju, ali i izdavanju svoje prve kuharice, i ovoga je puta nadmašila samu sebe, a kada probate njezine krekere iste ćete peći iznova i iznova i iznova....

Krekeri od pira i sjemenki

  • 300 g integralnog pirovog brašna
  • 4 žlice sezama
  • 4 žlice chia sjemenki
  • 4 žlice mljevenog lana
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica slatke crvene paprike
  • 3 žlice ribanog parmezana
  • 10-ak nasjeckanih badema
  • 150 g maslaca
  • oko 1,5 dl hladne vode

Priprema:

Maslac stavite u zamrzivač na 30 minuta.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva C. Lim za pečenje prekrijte papirom za pečenje.

U dubokoj posudi pomiješajte brašno, sol, papriku, sezam, chia sjemenke i nasjeckane bademe.

Promiješajte pa na tu smjesu naribajte maslac iz zamrzivača.

Kratko ga umrvite rukama u brašno i sjemenke pa dodajte toliko vode da možete zamijesiti glatko, ali ne ljepljivo tijesto.

Mijesite što kraće.

Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi da bude 3 – 5 mm debelo pa okruglim kalupom režite krekere.

Slažite ih na pripremljen lim za pečenje.

Krekere pecite 12 – 15 minuta, a potom ostavite u limu desetak minuta da se stisnu. Ohlađene krekere spremite u staklenu posudu.

Dobar tek!