Ljubitelji slatkog sigurno željno iščekuju novi recept koji će im izmamiti osmijeh na lice. E, pa tko čeka, taj i dočeka! Sigurni smo kako najviše volite jednostavne i brze recepte pa smo i ovog puta pronašli jedan takav. Ovaj kremasti kolač poprilično je lak za pripremu te je brzo gotov. Predlažemo vam da ga napravite već danas i dobro ohladite kako bi u njemu mogli uživati za vikend
Sastojci
Za biskvit:
- 120 ml vode
- 120 ml mlijeka
- 90 g maslaca
- 2 g soli
- 150 g brašna
- 5 jaja
Za kremu:
- 700 ml mlijeka
- 2 vrećice pudinga s okusom vanilije
- 50 g škroba
- 1 jaje
- 100 g šećera
Krema od bjelanjaka:
- 3 bjelanjka
- 150 g šećera
- 20 g bademovih listića
Priprema
1. Rastopite maslac u mješavini vode i mlijeka na vatri. Dodajte brašno i sol i sve dobro promiješajte.
2. U kremu dodajte jaje po jaje i sve vrijeme miješajte. Kada ste sva jaja dobro umiješali u kremu za biskvit premacite je u pleh veličine 28 x 28 centimetara pa stavite peći 20 minuta na 170 °C.
3. U posudu dodajte šećer, pudinge od vanilije, škrob, jaje i 100 ml mlijeka i sve dobro promiješajte mutilicom.
4. Ostatak mlijeka zagrijte na vatri pa mu dodajte pripremljenu smjesu. Miješajte mutilicom na vatri dok se krema ne zgusne. Kremom premažite biskvit.
5. Istucite bjelanjke i šećer u snijeg pa snijegom premažite kremu. Žlicom podižite gornji sloj snijega kako bi stvorili mala brdašca.
6. Po vrhu posipajte listiće badema pa kolač stavite peći 10 minuta na 180 °C kako bi snijeg poprimio lijepu zlatnu boju.
U slast!