RECEPTI ČITATELJA

Češljanci u proljeće oduševit će svakog ljubitelja tjestenine

23.05.2013 u 10:17

Bionic
Reading

Ako volite tjesteninu, ovo jednostavno a opet iznimno ukusno jelo oborit će vas s nogu. Pravi proljetni recept poslala nam je Mirela Pavić

Sastojci:

400 g tjestenine češljanci
1 komad svježe crvene paprike
1 komad svježe zelene paprike
1 komad svježe žute paprike (babure)
250 g sira trapista
1 konzerva slatkog kukuruza
majoneza
kiselo vrhnje
začini po želji

Priprema

Skuhati tjesteninu tako da zadrži čvrstoću i kompaktnost, tzv. al dente. Narezati crvenu, zelenu i žutu svježu papriku na sitne kockice. Nasjeckati sir trapist na sitne kockice. Procijediti slatki kukuruz iz konzerve. Sve sastojke pomiješati i dodati majonezu i malo kiselog vrhnja, te začine. Uz ovu salatu savršeno idu rolice od purećeg mesa punjene kiselim krastavcima, šunkom i sirom trapistom te bešamel.

Bez obzira na to jeste li majstor u kuhinji za najfinije keksiće ili najukusniju tjesteninu, javite nam se s receptom za brze kolače i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najboljima ćemo poslati super poklone tportala.