Kada ste u nabavi namirnica, a to je obično u žurbi, stavite na listu i ove stvari te si olakšajte svakodnevnu pripremu hrane
Vodite li i vi svakodnevnu borbu s brzinskom pripremom hrane nakon napornog radnog dana, evo nekoliko sastojaka koji prema nutricionistici Darya Rose brza hrana može biti ukusnija i zdravija.
1. Češnjak
Nutricionistica Darya Rose ima trik kojim i najmrskije povrće u trenu postaje ukusno – stavite malo češnjaka. Njgea treba uvijek imati kod kuće jer ćete njime lako popraviti okus hrani, a nezaobilazan je sastojak brojnih jela i namaza.
2. Peršin
Ovo je doslovno super zeleno lisnato povrće, jer ga možete koristiti u gotovo svim jelima. Svježi peršin lako možete uzgajati u teglici kod kuće, ali ako ga primjerice kupite na tržnici vikendom, može vam potrajati do kraja tjedna.
3. Marinirani inćuni
Osim što smo naučili stavljati ih na pizzu ili spremiti sa salatom, Darya Rose kaže kako ih se može spremiti i s povrćem na maslinovom ulju i češnjaku te vrlo brzo imate ukusan obrok. Nemate li vremena pozabaviti se mariniranjem kod kuće, kupite inćune u staklenci i imate ih spremne kadgod vam zatrebaju.
4. Senf
Još jedan začin koji ćete lako kupiti u bilo kojoj trgovini i dugo ga imati pohranjenog u hladnjaku. Pečete li piletinu, bit će ukusnija ako ju prethodno namažete s malo senfa, a na taj način možete i marinirati i bilo koju vrstu mesa za pečenje. Također ga možete koristiti kao sastojak za dresing.