Sve je krenulo u Meksiku pa se malo doradilo u Teksasu, a sad na svakom letku koji vam ostave u poštanskom sandučiću možete pronaći chilli con carne. Ovo pikantno jelo kao stvoreno je za sve ljubitelje malo jače hrane, pa stoga ne oklijevajte, nego probajte
Potrebni sastojci:
600 g junetine bez kostiju
3 glavice luka
4 režnja češnjaka
1 svježa zelena ljuta paprika
400 g pelati rajčice
300 ml mesne juhe
1 svježa crvena ljuta papričica
1 žlica kukuruznog brašna
300 g crvenog graha iz konzerve
ulje
sol i papar
Priprema:
Prije svega meso očistimo od kožica i žilica, te narežemo na kockice. U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i na srednje jakoj vatri pržimo dok ne omekša.
Zatim u tavu dodamo meso, začinimo solju i paprom, te sve zajedno pržimo, po potrebi miješajući, dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
Potom umiješamo protisnuti češnjak, zelenu ljutu papriku očišćenu od petiljke i sjemenki i narezanu na trakice, a čim pusti miris umiješamo sjeckanu pelati rajčicu, ulijemo toliko mesne juhe da pokrije sastojke, po želji dodamo još jednu cijelu ljutu crvenu papriku i sve zajedno kuhamo po prilici jedan sat.
U zasebnu zdjelicu ulijemo 100 ml vode, dodamo kukuruzno brašno, sve zajedno izmiješamo i umiješamo u lonac s mesom.
Zatim u lonac umiješamo crveni grah iz konzerve, sve zajedno kuhamo još 10-ak minuta i poslužimo.
Recept je preuzet sa stranice crochef.hr