Ljubitelji čokolade uživat će u čokoladnoj fantaziji
Za ovaj je kolač potrebna dublja posuda kako bi donji i gornji dijelovi bili jednaki, a iako sadrži puno čokolade, kolač nije presladak.
Potrebni sastojci:
8 jaja
1 maslac ili margarin (omekšali)
20 dag šećera
4 žlice brašna
1 prašak za pecivo
200 g čokolade za kuhanje
3 dl hladnog mlijeka
Priprema:
Žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom pa dodati omekšali margarin, otopljenu čokoladu, brašno i prašak za pecivo.
Nakon toga lagano, drvenom žlicom dodajte snijeg od bjelanjaca i stavite peći u veliku tepsiju, veličine pećnice.
Pecite 40 min na 180 stupnjeva pa vrući pečeni kolač prelijte sa 3 dl hladnog mlijeka.
Krema
1 l vrhnja za šlag
400 g čokolade za kuhanje
Vrhnje za šlag i čokoladu stavite na laganu vatru ili na paru. Miješajte dok se čokolada potpuno ne otopi i dok vrhnje ne dođe skoro do vrenja (nikako ne smije uzavreti). Vruću kremu lagano kutljačom izlijte na pečeno tijesto.
Ohladite na sobnoj temperaturi pa stavite u hladnjak par sati i uživajte u čokoladnoj fantaziji.