Čokoladnim kolačima rijetko tko može odoljeti, a u kombinaciji sa začinima za medenjake i pekmezom od šljiva, nastaje sočan desert
2 i 1/5 čaše (od 2 dcl) brašna
1 i 1/5 čaša šećera
1 i 1/5 čaša mlijeka
6 velikih žlica pekmeza od šljiva
4 žlice ulja
1 1/5 mala žlica sode bikarbone
1 velika žlica nadomijestka za medenjake
2 velike žlice kakaa
Priprema:
Sve sastojke umutiti i podijeliti u dva jednaka dijela.
Prvi dio staviti peći u tepsiju (na masni papir ili pomastiti i pobrašniti ranije). Peći na 200 stupnjeva.
Kad je gotovo, biskvit premazati sa 100 g rastopljene čokolade i 6 žlica pekmeza od šljiva.
Na to isipati preostali biskvit i nastaviti peći.
Kad se malo ohladi, staviti glazuru od čokolade.
Recept za kolač medeno srce poslala nam je Danijela Jarčević.
Ako imate svoje omiljene recepte za brze kolače, šaljite ih i osvojite poklone tportala. Sve što trebate učiniti je uslikati krajnji rezultat i poslati nam zajedno s receptom na e-mail lifestyle@t-com.hr. Recepti koje pošaljete bit će objavljeni u našoj gastro rubrici Hrana, a najbolji će dobiti poklon tportala