SKUPOCJENI POKLONI

Darežljivi princ: Evo što je Kate Middleton dobila od supruga

30.07.2017 u 20:41

Bionic
Reading

Kao svaki brižan suprug, tako i princ William svojoj Kate kupuje prigodne darove. Nerijetko se u prekrasno zamotanim poklonima nađe i skupocjeni nakit. Ovo je samo dio bogate kolekcije za koju javnost zna da je u vlasništvu lijepe vojvotkinje

Osim što imaju novčanu vrijednost, princ se gotovo uvijek pobrine da imaju i onu sentimentalnu. Pa je tako većina njegovih darova pomno birana kako bi na koncu nosila i određeno značenje.

Sentimentalno drago kamenje

Još od ranih stadija veze s princom Williamom, na ruci Kate Middleton mogli smo vidjeti poseban prsten koji i dan danas rado nosi. Ono zbog čega je taj komad nakita zaista poseban je to što je napravljen od kombinacije dvaju dragih kamena, kristala granata koji simbolizira siječanj u kojem je ona rođena te bisera koji je simbol lipnja, mjeseca u kojem je rođen princ.

Zaručnički prsten

Kao što već vjerojatno znate, zaručnički prsten kojim je William isprosio ruku Kate Middleton nekoć je pripadao njegovoj majci, omiljenoj princezi Diani. Prsten je napravljen od četrnaest dijamanata koji okružuju dvanaest karatni safir u sredini. Iza tog prstena krije se također zanimljiva priča. Naime, nakon tragične smrti princeze Diane njezinim je sinovima u nasljedstvo pripala i bogata zbirka nakita. Iako su se braća među sobom podijelila - Harry je trebao uzeti spomenuti prsten, a William poznati Cartierov sat koji je Lady Di jako često nosila - zamijenili su se kada je počela priča oko zaruka starijeg nasljednika. 'Taj je prsten poseban za mene. Bio je to način da moja majka bude prisutna uz mene na taj poseban dan, ali i tijekom cijelog našeg zajedničkog života', rekao je emotivni princ.

Vjenčani prsten

Kad je Kate Middleton službeno postala Vojvotkinja od Cambridgea te nova članica britanske kraljevske obitelji, uz važan zaručnički prsten na njezinoj ruci našao se i zlatni prsten napravljen od velškog zlata koje pripada njihovoj obitelji već dugi niz desetljeća. Kraljevski draguljar napravio je prsten po Williamovoj narudžbi odmah nakon zaruka.

Naušnice od safira i dijamanata

Istinski ljubitelji skupocjenog nakita možda su već primijetili u nekim od mnogobrojnih pojavljivanja u javnosti da Kate nosi naušnice koje su ukomponirane s njezinim zaručničkim prstenom. One su također pripadale princezi Diani, a William ih je darovao svojoj supruzi 2011. godine. Britanski tjednik Daily Mail navodno je spominjao te naušnice u kontekstu najskupljeg komada nakita koji se nalazi u Dianinoj kolekciji.

Naušnice kao božićni poklon

Budući da zaista često u svoje inspirativne outfite ukomponira i par nenametljivih naušnica, njezinom suprugu nije se bilo teško odlučiti što će pokloniti supruzi za njezin prvi Božić u Kensingtonskoj palači. Tako ju je ispod bora dočekala kutijica s dijamantnim naušnicama, koje potpisuje Kiki McDonough, njezin omiljeni brend nakita.

Cartier sat

Iako neki smatraju da se voljenoj osobi nikada ne poklanja sat jer on simbolizira otkucavanje vremena koje će skupa provesti i skoru rastavu, ovaj bračni par očito ne mari previše za praznovjerja. Kate je tako od supruga za treću godišnjicu braka dobila skupocjeni Cartierov sat koji na sebi ima i kamen od safira kako bi joj pristajao uz zaručnički prsten, što pokazuje da William zaista pazi na svaki detalj pri kupnji darova. Cijena tog sata je oko 6500 dolara.

Dijamantni prsten za rođenje sina

Kada je 2013. vojvotkinja na svijet donijela njihovo prvo zajedničko dijete i nasljednika, princa Georgea, na izlasku iz rodilišta fotografi su uspjeli snimiti kako Kate na ruci ima novi prsten za koji se vjeruje da je poklon od supruga jer mu je podarila sina.

Cvjetni broš 

Budući da je dobila prikladan poklon za rođenje prvog djeteta, isto se očekivalo i kada je rodila kćerkicu Charlote. Tada ju je princ navodno obradovao dijamantnim brošem u cvjetnom obliku za koji se vjeruje da sadrži roza dijamant koji je pripadao kraljici Elizabeti II.

Naušnice od ametista i turmalina

Izgleda da se princ William jako obradovao dolasku kćerkice u kraljevsku obitelj pa je osim dijamantnog broša, poklonio supruzi i majci svoje djece i par naušnica iz ranije spomenute draguljarnice Kiki McDonough koja slovi za jednu od najskupljih u Londonu. Ove naušnice dao je izraditi od dragog kamena ametista i turmalina, a Kate ih je nosila prilikom službenog posjeta Indiji.

  • +5
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia