ČUDNOVATI STAVOVI

Do koje dobi smijete nositi minice i topiće?

05.07.2013 u 09:44

Bionic
Reading

Ako prihvatite savjet konzervativnih žena koje su sudjelovale u britanskom istraživanju, onda ćete već od tridesetih početi odijevati stroge kostimiće. Ako se pak oslanjate na vlastite stavove, onda ćete odijevati točno ono što želite i kad želite

Rezultati najnovijeg istraživanja iza kojega stoji britanska tvrtka All-Bran razljutili su mnoge žene diljem svijeta. Zašto? Zato što, prema rezultatima istraživanja, nakon 34. godine žene ne smiju nositi seksi topiće, a nakon 41. vrlo visoke potpetice.

U istraživanju je sudjelovalo 2000, po svemu sudeći, vrlo čednih i pomalo uskogrudnih žena. Osim što većina njih ženama u tridesetima zamjera topiće, smetaju im i bikiniji na ženama starijima od 40 godina.

Prema mišljenju većine ispitanica, žene ne bi trebale odijevati minice nakon srednjih tridesetih, a kad uđu u 40-e, trebale bi odbaciti stiletto štikle. Usto, nakon 35. ne bi trebale nositi kratke hlačice, kao ni tajice nakon 37. godine.

Kako su tijekom istraživanja ustvrdile, žene nakon 35. godine trebaju birati ozbiljniju i pristojniju odjeću – onu koja više pokriva nego što otkriva. Takav svoj stav obrazložile su riječima da previše seksipilna odjeća nije primjerena ženama u kasnim tridesetima, četrdesetima i pedesetima.

'Malo su nas iznenadili ovakvi rezultati i stavovi žena da mogu nositi određenu odjeću samo do određene dobi. Mislim da bi to trebala biti stvar osobnog odabira i samopouzdanja. Ako žena vjeruje da izgleda lijepo u bilo kojoj dobi, onda neka to i pokaže ako želi', istaknuo je glasnogovornik tvrtke All-Bran.

Kako su već ranije utvrdili psiholozi i sociolozi, žene se ne bi trebale povoditi za stavovima društva koje ih dobno diskriminira. Drugim riječima, ako ste u kasnim tridesetima ili četrdesetima i volite svoje tijelo, slobodno odjenite bikini i ovoga ljeta te uživajte!