Ova fina, gusta, kremasta juha potpuno je neodoljiva. Prava kraljica među raznim juhama od rajčice. Sumnjivi su vam pelati iz konzerve? Kad niste u prilici da kupite domaće svježe rajčice pelati su ipak najbolji izbor jer su ubrani u sezoni kada je rajčica prirodno dozrela i sakupila u sebe puno šećera i kiseline
Potrebni sastojci:
1 kg rajčica pelati
1 glavica luka
1 dl suhog bijelog vina
8 listova svježeg bosiljka
2 režnja češnjaka
2 žličice šećera
2 žlice milerama
sol i papar
Priprema:
Na pola maslinovog, a pola običnog ulja dodamo nasjeckan luk, posolimo i pirjamo dok ne postane staklast.
Na luk dolijemo suho bijelo vino, dodamo rajčicu pelati, četiri lista svježeg bosiljka, protisnuti češnjak, sol, papar i žličicu šećera.
Kada sastojci zavru smanjimo vatru i sastojke kuhamo još oko pet minuta.
Maknemo s vatre, izmiksamo štapnim mikserom i u juhu umiješamo mileram. Poslužimo u dubokim tanjurima i ukrasimo listovima svježeg bosiljka.
Recept je preuzet sa stranice Crochef.hr