TOPLI KLASIK

Dominiraju dizajnerskim kolekcijama: Ove jakne idealna su alternativa omiljenim bajkericama

23.10.2022 u 08:15

Bionic
Reading

Iako su se bajkerske jakne ove sezone vratile u modu na velika vrata, njihovu idealnu alternativu čine avijatičarske verzije, kakve dominiraju aktualnim kolekcijama vodećih dizajnerskih brendova

Nekad rezervirane za muški dio populacije, avijatičarske jakne s toplim ovčjim krznom već dug niz godina dijelom su ženske mode i svojevrsni klasik u ormaru.

Njihovim dizajnom ove sezone poigralo se mnoštvo dizajnerskih brendova podarivši im moderan makeover, ponajviše u pogledu boja.

  • +2
Avijatičarske jakne na modnoj pisti Izvor: Profimedia / Autor: Avalon / Avalon / Profimedia

S vunenim krznom iznutra i brušenom, zrnatom ili glatkom kožom izvana, avijatičarke jakne najčešće dolaze u krem ili smeđoj boji, no ove sezone ističu se njihove verzije u jarkim bojama, kakve su u aktualnim kolekcijama predstavili renomirani street style brendovi poput Diesela ili Off-Whitea.

U usporedbi s verzijama avijatičarskih jakni koje su se nudile proteklih godina, ove sezone nose se u predimenzioniranom obliku, a sjajne primjerke u aktualnoj kolekciji predstavio je talijanski Miu Miu spojivši ih s komadima u duhu popularne estetike Y2K.