Brokula je iznimno nutritivno bogato povrće, no mnogi, osobito naši najmlađi ukućani, nisu pretjerano oduševljeni ovom zdravom namirnicom
Brokula se može pripremiti na bezbroj načina, od različitih vegetarijanskih jela, pa do priloga ili finih juha.
Iznenadit će vas bogat okus brokule s cheddarom. Rezultat je okrepljujuća i zdrava juha čija priprema nije nimalo zahtjevna te će je s lakoćom pripremiti i oni koji nisu najvještiji u kuhinji.
Kremasta, topla, ukusna i iznimno raskošnog okusa, izvrsna je ideja kao ručak, međuobrok ili večeru, a uspješno ćete brokulu zakamuflirati za najmlađe članove obitelji koji nerijetko nisu previše oduševljeni ovim povrćem.
Sastojci:
povrtni temeljac
400 g brokule
čaša mlijeka
2 žlice maslaca
luk
malo maslaca
žličica maslinovog ulja
150 g ribanog cheddara
sol, papar
Priprema:
Brokulu razdvojite na cvjetove i kuhajte u loncu s kipućom slanom vodom pet minuta, zatim ocijedite. Ogulite luk, nasjeckajte ga i pirjajte u drugoj posudi na maslacu i maslinovom ulju. Zatim dodajte ocijeđenu brokulu i pirjajte je nekoliko minuta. Dodajte povrtni temeljac i kuhajte oko 10 minuta. Zatim dodajte mlijeko i sir te dobro promiješajte kako bi se svi sastojci dobro sjedinili.
U svaki tanjur stavite još malo preostalog cheddara i poslužite s kriškama prepečenog kruha. Dobar tek!