Juhe volimo tijekom cijele godine, no u hladnijim mjesecima za mnoge su omiljen obrok jer su brze i ukusne
Osim što nas mogu fino ugrijati, imaju i dodatne prednosti osobito ako se radi o onima od povrća koje sadrže mnoge potrebne hranjive tvari za naš organizam. Zašto ne biste isprobali juhu bogatog okusa za koju su vam potrebni su kupus, mrkva, luk, poriluk, krumpir i celer.
Sastojci:
1 poriluk
1 luk
1 krumpir
2 mrkve
300 g kupusa
1 komad celera
bijeli papar, sol
maslinovo ulje
peršin
Priprema:
Mrkvu, krumpir, celer i luk ogulite i nasjeckajte. Očistite poriluk i kelj, pa narežite.
Zatim u posudu ulijte malo ulja te dodajte sve prethodne sastojke. Začinite i pirjajte nekoliko minuta. Prelijte vodom (možete koristiti i ako imate temeljac za juhu) i kuhajte oko 25 minuta.
Isprobajte te dodajte sol i papar. Ovu juhu poslužite dok je vruća i dodajte na vrh malo nasjeckanog peršina. Možete je poslužiti i s ukusnim krutonima od kruha. I dobar tek!