Ovo je juha nad juhama, pravi biser francuske gastronomije. Ako je pripremate kao predjelo, budite oprezni! Može vam se dogoditi da nakon cijelog ručka za koji ste se jako potrudili svi još uvijek pričaju samo o juhi
Potrebni sastojci:
2 glavice luka
8 kriški kruha francuza
200 g sira ementalera
4 šalice juhe iz kocke
30 g maslaca
1 češanj češnjaka
2 dl bijelog vina
sol i papar
Priprema:
Na maslacu prepržite luk i dodajte usitnjeni češnjak, posolite i dodajte mu lovorov list. Zatim u luk dodajte bijelo vino i četiri šalice juhe iz kocke... Za to vrijeme prepecite na tavici kruh s obje strane.
U vatrostalnu dublju posudu na dno stavite četiri kriške prepečenog kruha, prekrijte ih naribanim ementalerom te zalijte juhom. Na vrh stavite preostale kriške kruha i ostatak sira te zapecite u pećnici.
Recept preuzet sa stranice www.crochef.com