Gladni ste, želite pojesti nešto dobro na brzinu, a da nije fast food? Pogledajte kako se radi fina, izdašna i brza juhica od graha i vrganja i pripremite je
Potrebni sastojci:
480 g bijelog graha iz konzerve
100 g vrganja
100 ml suhog bijelog vina
50 g slanine
100 g mrkve
500 ml povrtne juhe
2 žličice kukuruznog škroba
1 lovorov list
1 žlica sjeckanog peršina
ulje
sol i papar
Priprema:
Očišćenu i opranu mrkvu narežemo na kolutiće, očetkane vrganje na tanke ploške, a slaninu na trakice.
U zagrijani lonac bez masnoće stavimo slaninu, dodamo mrkvu i pržimo na laganoj vatri 2-3 minute.
Zatim dodamo polovicu maslaca, vrganje, lovorov list i pirjamo 2-3 minute. Potom podlijemo bijelim vinom i nastavimo kuhati.
Kada je vino napola isparilo, u čistu zdjelicu ulijemo 150 ml povrtne juhe te ostatak juhe prelijemo u lonac, a u zdjelicu s juhom umiješamo kukuruzni škrob. Mješavinu dodamo u lonac, stalno miješajući pjenjačom da ne bi ostale grudice, i ostavimo da zavri.
Zatim dodamo ocijeđeni grah iz konzerve i pričekamo da zavri.
Na kraju maknemo lonac s vatre, začinimo juhu paprom, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i poslužimo.
Recept je preuzet sa stranice crochef.hr