PRINCEZA ALEXIA

Haljina koju je lijepa kraljica nosila prije 20 godina pronašla je novu vlasnicu

18.09.2024 u 23:34

Bionic
Reading

19-godišnja kći kralja Willema-Alexandera i kraljice Maxime, princeza Alexia, prije odlaska u London, gdje će započeti studij, pronašla je vrijeme kako bi odradila važan angažman za nizozemsku kraljevsku obitelj

U Nizozemskoj je održan Prinsjesdag, dan kada se nizozemski kralj prisustvuje zajedničkoj sjednici i drži govor, a na njemu su ove godine sudjelovali i svi članovi kraljevske obitelji.

Prisutna je bila i 19-godišnja princeza Alexia koju ovih dana čeka selidba u London, gdje je upisala studij znanosti i inženjerstva za društvene promjene na UCL-u. Upravo je Alexia svojom pojavom ukrala svu pozornost, iako ona nije ta koja će naslijediti oca, kralja Willema-Alexandera na tronu.

Pogledajte najljepše vjenčanice slavnih ljepotica Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Haljina koja joj savršeno pristaje

Razlog zašto su svi pogledi bili upereni prema njoj i više je nego jasan. Nizozemska princeza za svoje je rijetko pojavljivanje odabrala prekrasnu crvenu haljinu s V izrezom te naboranim strukom koji se savršeno uklopio na plisiranu suknju koja se spuštala do stopala.

Uz haljinu je imala torbicu Vermon Bruce Hoeksema te jednostavan par bijelih kožnih sandala Gianvita Rossija. No, sve to možda i ne bi privuklo takvu pozornost da oštro oko zaljubljenika u modu nije otkrilo zanimljiv detalj.

  • +4
Princeza Alexia Izvor: Profimedia / Autor: NIEBOER/PICTURE PRESS EUR / Sipa Press / Profimedia

Naime, upravo tu prekrasnu haljinu nosila je njezina majka, kraljica Maxima, u doba dok je još uvijek bila princeza, i to u dvije prigode - 2002. i potom još jednom 2003. kada je bila domaćin meksičkom predsjedniku Vicenteu Foxu na državnoj večeri u Noordeinde palači.