ELI MIZRAHI

Haljine ovog samoukog dizajnera obožavaju nositi najveće zvijezde današnjice, a jasno je i zašto

07.04.2022 u 14:22

Bionic
Reading

U svega par godina od lansiranja vlastitog brenda Mônot, samouki libanonski dizajner Eli Mizrahi postigao je zamjetan uspjeh na svjetskoj modnoj sceni. Seksi, suvremeno, pristupačne cijene, ženstvenost s feminističkim pristupom, couture kvaliteta njegovih odjevnih komada, na čelu s malim crnim haljinama, učinili su ga jednim od omiljenih dizajnera današnjice

Svojim brendom lansiranim u rujnu 2019. godine Mizrahi si je zadao za cilj stvaranje moderne odjeće za snažne žene. Njegove kreacije uvijek su odvažne i upečatljive, no istovremeno ne odvlače pažnju od žene koja ih nosi.

‘Moja je odjeća dizajnirana da žene izgledaju, ali prije svega da se osjećaju fantastično’, izjavio je Mizrahi za Vogue objašnjavajući kako je oduvijek razmišljao o pokretanju vlastitog brenda.

  • +6
Monot FW 22 Izvor: Profimedia / Autor: Jana Call me J/ABACA / Abaca Press / Profimedia

‘Godinama sam vršio funkciju savjetnika za brendove, ali sam oduvijek sanjao o pokretanju vlastitog. Kada je moj otac preminuo, to me natjeralo da shvatim koliko je budućnost nesigurna i zato sam 21. lipnja 2019. odlučio pokrenuti vlastiti brend’, pojasnio je.

Poput dizajnerskih velikana Toma Forda, Nicolasa Ghesquierea, Toryja Burcha ili legendarne Coco Chanel, ovaj 35-godišnji o modnom zanatu učio je izvan studentskih klupa.

‘Nemojte me krivo shvatiti, ići tradicionalnom rutom je sjajno. Ali životno iskustvo i poznavanje stvarnog svijeta jednako su važni u razumijevanju načina na koji se stvara kolekcija. I što je još važnije, saznati kakvu priču želiš ispričati svijetu’, objašnjava Mizrahi čije kreacije danas obožava nositi vojska slavnih dama.

Za njegov brend, kako je otkrio Vogueu, odlučujući trenutak predstavljala je dodjela nagrada magazina GQ na kojima je nova modna ikona Zendaya osvanula u bijelom kompletu iz njegove proljetne kolekcije.

'Izgledala je zapanjujuće u toj kreaciji i zaista predstavlja brend kao osnažena, samouvjerena žena koja se ne boji pokazati svoju seksi stranu', prokomentirao je za modnu bibliju.

'Imati stil znači imati glas. Izrazite se kroz svoju odjeću na način koji je jedinstven za vas', poručio je jedan od omiljenih dizajnera slavnih dama, a koji je novom kolekcijom za sezonu jesen/zima ponudio potpuno novu generaciju malih crnih haljina.