adidas campus 00

Hoće li ove tenisice postati još poželjniji komad od Adidasovih 'sambica'?

06.04.2023 u 11:06

Bionic
Reading

Popularne 'sambice' već tri godine jedan su od najpopularnijih modela tenisica, a u Adidasu već imaju spremnu zamjenu: model 'Campus 00' koji je zaludio TikTok

Svijet mode poznat je po svojoj prevrtljivosti i stalnoj potrazi za novim komadima koji će preuzeti vrh ljestvice popularnosti, a čini se kako bi najnovija 'žrtva' mogle postati trenutno najpoželjnije Adidas 'sambice'.

Zanimljivo, upravo su u Adidasu odlučili da je trenutak najveće popularnosti ovog modela pravo vrijeme za lansiranje i promoviranje njene zamjene - modela 'Campus 00'.

Tenisice Adidas 'Samba' lansirane su 2020. godine u suradnji s britanskom dizajnericom Grace Wales Bonner te su postale nezaobilazni modni komad i drugi najprodavaniji model u povijesti Adidasa.

Ugledni Lyst objavio je kako su u 2022. godini bile jedan od najpoželjnijih komada u svijetu, a tome su pridonijele u prestižne suradnje s Palace Skateboardsom, Humanraceom i KTIH-om.

  • +3
Slavne trendseterice u Adidas Samba tenisicama Izvor: Profimedia / Autor: @JosiahWPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

S obzirom na to da su 'sambicama' i tri godine nakon puštanja u prodaju jednako popularne, mnoge je začudila odluka Adidasa da u prvi plan gurne model 'Campus 00' koji je po mnogočemu gotovo istovjetan upravo 'sambicama'.

Ovaj model postao je iznimno popularan na TikToku (kao i mnogi trendovi danas), a modne zaljubljenike osvojio je Y2K stilom s daškom šarma mode 70-ih godina.

  • +4
Adidas Campus 00 Izvor: Promo fotografije / Autor: Adidas Promo

Sve podsjeća na odluke New Balancea da od modela '610' pokuša napraviti repliku slavnih '990' tenisica te stalnih pokušaja Nikea da napravi nove 'Air Force 1'.

Konkurentski brendovi zasad nisu imali osobitog uspjeha u nastojanjima da od uspješnih modela naprave još uspješnije replike, a tek ćemo vidjeti hoće li 'Campus 00' biti na tragu popularnosti kakve 'sambice' uživaju proteklih godina.