Nedavno otvoren pariški restoran Cali Sisters otkrio je svoj prepoznatljivi recept kuće za gratinirane njoke sa šalšom, mozzarellom i ricottom koja će vas u trenu raspoložiti nakon napornog radnog dana
Njoki su oduvijek bili hrana za dušu, a posebno oni izrađeni prema originalnoj talijanskoj recepturi s pregršt šalše i sira. Jedno takvo jelo priprema se u restoranu Cali Sisters, a mi smo se domogli recepta koji je vrlo jednostavan za pripremu, pogotovo koristite li kupovne njoke.
Ukoliko ste ipak vješte ruke i radije biste njoke pripremili sami, OVDJE provjerite kako korak po korak napraviti domaće njoke.
Gratinirani njoki za četiri osobe
Sastojci
- 800 g of njoka
- 600 g konzervirane rajčice u komadu
- 200 g cherry rajčica
- 3 češnja češnjaka-
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica origana
- 1/4 žličice smeđeg šećera
- 1 mozzarella
- 150 g ricotta sira
- naribani parmezan i krupno rezani lješnjaci
Priprema
1. U wok dodajte maslinovo ulje i kratko prepržite čenjak (pazite da ne zagori).
2. Dodajte konzerviranu rajčicu u komadu, cherry rajčice, origano i smeđi šećer. Začinite i pustite umak da se krčka na niskoj temperaturi oko 40 minuta.
3. U zavreloj vodi skuhajte njoke dvije do tri minute. Njoki su gotovi kad isplivaju na površinu.
4. Njoke ocijedite i prebacite u umak. Promiješajte i prebacite u posudu za pečenje. Možete koristiti jednu veću ili četiri manje posudice poput onih za lazanje.
5. Na vrh dodajte ricottu i naribajte parmezan te pecite 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°C.
U slast!