ZA PRSTE POLIZATI

Isprobajte recept za ovu sočnu i ukusnu piletinu s parmezanom koja će vas oduševiti

04.02.2021 u 13:37

Bionic
Reading

Piletina je za mnoge omiljena namirnica, a vole je i osobe koje se brinu o svojoj liniji. Ako ste ostali bez ideja za obrok, ovom brzopoteznom receptu sigurno ćete se uvijek rado vraćati

Piletina s parmezanom nadahnuta talijanskom kuhinjom ukusan je i zdrav obrok kojem manu neće naći niti najmlađi članovi vaše obitelji, jer je piletina pripremljena na ovaj način sočna i bogatog okusa.

Za ovo jelo bit će vam potrebno 35 minuta, a jedna porcija ima 395 kalorija, što je posve prihvatljivo i za sve one koji se do proljeća žele dovesti u top formu.

Sastojci:

  • 3 pilećih prsa (bez kostiju)
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • pola šalice naribanog sira parmezana
  • 1 čajna žlica češnjaka u prahu (ili svježi usitnjeni češnjak)
  • pola čajne žlice soli
  • pola čajne žlice svježe mljevenog papra
  • 1/4 čajne žlice mljevene paprike
  • 1/3 šalice majoneze
  • 2 šalice umaka od rajčice
  • 2 šalice isjeckanog mozzarelle ili sira provolone

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 400. U velikoj plitkoj zdjeli ili na velikom tanjuru pomiješajte krušne mrvice, parmezan, češnjak, sol, papar i papriku.

Tankim oštrim nožem prerežite po dužini pileća prsa kako biste stvorili dva tanka fileta. Stavite pileća prsa na dasku za rezanje i lagano ih istucite.

Premažite ravnomjerno majonezom obje strane pilećih filea. Uvaljajte pileće filete u smjesu s mrvicama i stavite na lim za pečenje.

Pecite 17-20 minuta dok izvana ne poprime lijepu zlatnu boju i postanu hrskavi. Preko svakog kotleta prelijte umak od rajčice i mozzarelu i vratite u pećnicu. Pecite dok se sir ne otopi, oko 2 minute. Poslužite po želji uz špagete, fettuccine ili njoke...

U slast!