Piletina je za mnoge omiljena namirnica, a vole je i osobe koje se brinu o svojoj liniji. Ako ste ostali bez ideja za obrok, ovom brzopoteznom receptu sigurno ćete se uvijek rado vraćati
Piletina s parmezanom nadahnuta talijanskom kuhinjom ukusan je i zdrav obrok kojem manu neće naći niti najmlađi članovi vaše obitelji, jer je piletina pripremljena na ovaj način sočna i bogatog okusa.
Za ovo jelo bit će vam potrebno 35 minuta, a jedna porcija ima 395 kalorija, što je posve prihvatljivo i za sve one koji se do proljeća žele dovesti u top formu.
Sastojci:
- 3 pilećih prsa (bez kostiju)
- 1 šalica krušnih mrvica
- pola šalice naribanog sira parmezana
- 1 čajna žlica češnjaka u prahu (ili svježi usitnjeni češnjak)
- pola čajne žlice soli
- pola čajne žlice svježe mljevenog papra
- 1/4 čajne žlice mljevene paprike
- 1/3 šalice majoneze
- 2 šalice umaka od rajčice
- 2 šalice isjeckanog mozzarelle ili sira provolone
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 400. U velikoj plitkoj zdjeli ili na velikom tanjuru pomiješajte krušne mrvice, parmezan, češnjak, sol, papar i papriku.
Tankim oštrim nožem prerežite po dužini pileća prsa kako biste stvorili dva tanka fileta. Stavite pileća prsa na dasku za rezanje i lagano ih istucite.
Premažite ravnomjerno majonezom obje strane pilećih filea. Uvaljajte pileće filete u smjesu s mrvicama i stavite na lim za pečenje.
Pecite 17-20 minuta dok izvana ne poprime lijepu zlatnu boju i postanu hrskavi. Preko svakog kotleta prelijte umak od rajčice i mozzarelu i vratite u pećnicu. Pecite dok se sir ne otopi, oko 2 minute. Poslužite po želji uz špagete, fettuccine ili njoke...
U slast!