Umjesto da pileće batke bacite na malo ulja ili ih presušite u pećnici, učinite ih nevjerojatno sočnima uz pomoć jednostavne marinade koja će kasnije poslužiti i kao kremasti umak. Jednom kada isprobate ovaj recept, sigurni smo da ćete mu se uvijek iznova vraćati. Recept je vrlo jednostavan, a jelo je je gotovo u svega 30-ak minuta, no savjetujemo vam da meso marinirate preko noći, kako bi batci upili sve sokove i bili još ukusniji
Sastojci
- 1 kg pilećih bataka
- 4 glavice luka
- limunov sok 3 limuna
- 3 češnja češnjaka
- 50 ml slatkog vrhnja
- 2 žlice ulja
- 10 g peršina
- 3 žličice senfa
- 1 žličica šećera
- ½ žličice soli
- ½ žličice papra
- 50 ml pilećeg temeljca
Priprema
1. Nasjeckajte luk na kriške (ne pretanko) i prebacite ga u posudu te začinite slatkim vrhnjem, uljem, limunovim sokom, češnjakom, senfom, šećerom, papru. solju i sjeckanim peršinom.
2. Sve dobro promiješajte i prebacite u zdjelu s pilećim batcima. Promiješajte kako bi se smjesa zalijepila za batke. Prekrijte prozirnom folijom i pustite da se piletina marinira jedan sat.
3. Batke izvadite iz marinade i poslažite ih u duboku tavu s uljem da se prže nekoliko minuta. Ne zaboravite ih okrenuti.
4. Zatim dodajte marinadu i promiješajte. Podlijte pilećim temeljcem., poklopite i pustite da se krčka na slaboj vatri 20 minuta.
5. Kada je jelo gotovo posipajte sjeckani svježi peršin i poslužite uz prilog po želji. To mogu biti riža, njoki, kroketi ili nešto drugo.
U slast!