POVRATAK OTPISANOG

Izvucite ga iz ormara: Obožavani dodatak s početka milenija ponovno drma modnom scenom

02.05.2024 u 08:03

Bionic
Reading

Suprotno svim očekivanjima, nekoć iznimno popularni remeni ukrašeni metalnim nitnama ponovno slove za modni must-have

Budući da stil leži u detaljima, ponekad vam treba samo pravi dodatak, a ove sezone jednim od najpoželjnijim slove dobri stari remeni ukrašeni nitnama.

Na ulicama Londona i New Yorka 70-ih, ovaj modni dodatak postao je jednim je od središnjih elemenata punkerskog, buntovničkog i nekonformističkog stila.

Nekoliko desetljeća kasnije, ovi remeni postali su glavnim protagonistom stajlinga 'it' djevojaka početkom milenija poput britanske ikone stila Kate Moss i kraljice boho chica, glumice Sienne Miller.

Na malim ekranima i velikom kinoplatnu ovaj dodatak popularizirala je Carrie Bradshaw, glavna junakinja 'Seksa i grada' koju godinama utjelovljuje glumica Sarah Jessica Parker.

Model Roger s potpisom brenda Streets Ahead ova najpoznatija fashionistica s malih ekrana obožava nositi uz stilski oprečne komade poput ženstvenih košulja-haljina.

  • +3
Sarah Jessica Parker Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Suprotno estetici tihog luksuza, koja favorizira tanke i što decentnije remene, modeli sa sjajnim nitnama posebno se ističu u stajlinzima, kao što je demonstrirala Bradshaw, predstavljajući statement komad s trendovskim predznakom.

Remeni sa zakovicama Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Nakon američkih 'it' djevojaka Kaie Gerber i Belle Hadid u novije vrijeme, pop zvijezda Dua Lipa posljednja je u slavnom nizu koja je testirala moć remena ukrašenog nitnama, kakvi dominiraju aktualnim kolekcijama brendova Ferragamo, Tom Ford, Burberry i Conner Ives.

U spotu za novi singl 'Illusion', osvanula je s crnim modelom, nošenim preko prozirne haljine crvene boje.