Pileći ražnjići s paprikom i laganim umakom od jogurta, sjajno su rješenje za ukusan i zdrav obrok, a njihova priprema nije pretjerano teška pa će ih s lakoćom napraviti i oni koji nisu baš vješti u kuhinji
Rijetki su oni koji ne vole slasne ražnjiće koji su uvijek odlično rješenje kad nam ponestane ideja za zdrav i ukusan obrok.
Pripremaju se na bezbroj načina, a osobito su ukusni i u kombinaciji s povrćem i umakom.
Varijante su doista bezbrojne i zadovoljit će i one najzahtjevnije.
Što kažete na prefine ražnjiće s paprikom i laganim umakom od jogurta i mente?
Sastojci:
- 600 g pilećih prsa
- 1 crvena paprika
- 1 narančasta paprika
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica mljevenog kima
- 1 žlica sušenog origana
- 1 žličica slatke paprike
- 100 ml maslinovog ulja
- sol, papar
Priprema:
Nasjeckajte češanj češnjaka. Pileća prsa narežite na kockice veličine 3 cm i marinirajte ih u posudi s mljevenim češnjakom, mljevenim kimom, origanom, paprikom, uljem i prstohvatom soli i papra nekoliko sati.
Narežite paprike na kvadratiće veličine 3 cm.
Pileće komade dobro ocijedite i navucite na ražnjiće, izmjenjujući ih s kvadratićima paprike u boji.
U velikoj tavi zagrijte malo ulja (iz marinade) i pecite ražnjiće sa svih strana.
Umak od jogurta
400 g jogurta
nasjeckana svježa menta
1 žlica suncokretovog ulja
sol, papar
Izmiksajte mentu s uljem, jogurtom i prstohvatom soli i papra u čaši blendera i ostavite u hladnjaku.
Kad je gotovo rasporedite ražnjiće na tanjure i poslužite ih jako vruće uz umak. I dobar tek!