recepti koje volimo

Jednostavan i ne previše sladak, ovaj kolač sjajan je tek izvađen iz pećnice, ali i idući dan uz šalicu jutarnje kave

25.01.2022 u 11:56

Bionic
Reading

Ovaj jednostavan, ne pretjerano sladak, ali vrlo ukusan kolač prekrasan je kad je te izvađen iz vruće pećnice, no jednako je odličan i uz kavu sljedeće jutro

Ljubitelji brzih, jednostavnih, biskvitnih slastica s ovim receptom konačno će doći na svoje. Jaja, maslaca i brašno osnova su ovog recepta, za poseban okus i miris tu su bademovo brašno, cimet i anis. No, ako nemate ekstrakt anisa, možete upotrijebiti i mljeveni anis ili ga izostaviti te napraviti kolač s okusom cimeta, ne možete pogriješiti – ovaj kolač uvijek je ukusan.

Potrebni sastojci:

  • 60 g maslaca
  • 65 g šećera
  • 2 jaja
  • 1/4 žličice ekstrakta anisa
  • 1/4 žličice ekstrakta vanilije
  • 2 žličice narančine korice, sušene ili svježe
  • 120 g
  • 70 g bademovog brašna (ili mljevenih badema)
  • 1/2 žlice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice cimeta
  • 120 ml mlijeka

Priprema:

Mikserom zajedno umutite maslac i šećer, otprilike jednu minutu.

Dodajte jaja, mlijeko, ekstrakt anisa i vanilije, te koricu naranče, zatim kratko miješajte dok se sve ne sjedini.

Dodajte brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo, sol i cimet te lagano umutite da se sve ne sjedini (žlicom ili pjenjačom).

Namastite mali