Ovaj jednostavan, ne pretjerano sladak, ali vrlo ukusan kolač prekrasan je kad je te izvađen iz vruće pećnice, no jednako je odličan i uz kavu sljedeće jutro
Ljubitelji brzih, jednostavnih, biskvitnih slastica s ovim receptom konačno će doći na svoje. Jaja, maslaca i brašno osnova su ovog recepta, za poseban okus i miris tu su bademovo brašno, cimet i anis. No, ako nemate ekstrakt anisa, možete upotrijebiti i mljeveni anis ili ga izostaviti te napraviti kolač s okusom cimeta, ne možete pogriješiti – ovaj kolač uvijek je ukusan.
Potrebni sastojci:
- 60 g maslaca
- 65 g šećera
- 2 jaja
- 1/4 žličice ekstrakta anisa
- 1/4 žličice ekstrakta vanilije
- 2 žličice narančine korice, sušene ili svježe
- 120 g
- 70 g bademovog brašna (ili mljevenih badema)
- 1/2 žlice praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice cimeta
- 120 ml mlijeka
Priprema:
Mikserom zajedno umutite maslac i šećer, otprilike jednu minutu.
Dodajte jaja, mlijeko, ekstrakt anisa i vanilije, te koricu naranče, zatim kratko miješajte dok se sve ne sjedini.
Dodajte brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo, sol i cimet te lagano umutite da se sve ne sjedini (žlicom ili pjenjačom).
Namastite mali