Dobrih ideja za recepte nikad dosta pa ako ste se poželjeli mesnih okruglica, evo kako ih možete pripremiti
Ovom popularnom jelu koje se može naći u gastronomiji mnogih zemalja rijetko tko može odoljeti.
Svatko ima svoj omiljeni recept, no vjerujemo da će vam se jako svidjeti i okruglice na način na koji ih pripremaju u Španjolskoj.
Sastojci:
- 500 g mljevenog mesa (govedina i svinjetina)
- 1 jaje
- 1 kriška narezanog kruha
- 100 ml mlijeka
- 2 češnja češnjaka
- 1 poriluk
- 1 luk
- malo crvene i zelene paprike
- 3 mrkve
- 200 ml bijelog vina
- 500 ml pileće juhe ili temeljca
- 1 žlica brašna
- sol, papar
- maslinovo ulje
- nasjeckan svježi peršin
Priprema:
U posudi pomiješajte mljeveno meso s umućenim jajetom i krušnim mrvicama natopljenim mlijekom. Začinite po ukusu, dodajte peršin i nasjeckani češnjak i miješajte dok ne dobijete homogenu masu. Napravite kuglice, uvaljajte u brašno i stavite sa strane.
Povrće narežite na srednje kockice i kuhajte u posudi s uljem, soli i paprom.
Kad više-manje omekša, dodajte vino, pustite da se smanji, izvadite i sameljite ga (možete štapnim mikserom ili u blenderu).
Zagrijte tavu na ulju, pecite okruglice do zlatnosmeđe boje i ocijedite na upijajućem papiru da uklonite višak ulja.
U lonac stavite usitnjeno povrće, dodajte okruglice i zalijte pilećom juhom ili temeljcem. Neka se kuha oko 20 minuta, dok okruglice ne omekšaju i ne skuhaju se iznutra.
Posolite i popaprite i spremno je za posluživanje! I dobar tek!