Ljubiteljima pomalo neobičnih recepata i jela sigurno će se svidjeti ovaj recept za neobičnu juhu od miješanog voća koji dolazi iz daleke Finske
Ljubiteljima pomalo neobičnih recepata i jela sigurno će se svidjeti ovaj recept za neobičnu juhu od miješanog voća koji dolazi iz daleke Finske
Vrijeme pripreme: pet minuta
Namakanje: preko noći
Kuhanje: oko 15 minuta
Sastojci:
oko 400 g suhog miješanog voća
8 čaša (2 litre) vode
3/4 čaše (1 1/2 dl) šećera
štapić cimeta
(prstohvat soli)
3 žlice škroba od krumpira
Priprema
Isperite miješano voće u hladnoj vodi te ga stavite da se namače preko noći u vodi s malo šećera.
U vodi u kojoj se namakalo skuhajte voće zajedno s cimetom i prstohvatom soli.
Kuhajte na laganoj vatri dok voće nije u potpunosti skuhano.
Prebacite voće cjediljkom u posudu za serviranje i odstranite cimet.
Zgusnite tekućinu od kuhanja tako što će te maknuti posudu s vatre, pomiješati škrob od krumpira s malo hladne vode i polako ga dodati u tekućinu od kuhanja stalno miješajući. Ponovo zakuhajte tekućinu bez miješanja.
Prelite je preko voća i pospite s malo šećera.
Recept za juhu od miješanog voća objavilo je Veleposlanstvo Finske