SLASTAN RECEPT

Jeste li za čokoladnu kremu s proseccom?

06.02.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Ove subote Trg bana Jelačića postat će najslađe mjesto u Zagrebu jer počinje drugi po redu festival čokolade - Chocofest

Od 9. do 14. veljače moći ćete kušati i kupiti čokolade, slastice i proizvode tridesetak izlagača iz regije, ali i saznati najnovije trendove u industriji čokolade te uživati u prezentaciji proizvoda koji su vezani uz čokoladu.

Uz nagradne igre i zanimljive radionice, jedan je dan posvećen najmlađima. Oni će moći sami izraditi svoj omot za čokoladu i uživati u čarolijama mađioničara. I ove godine Chocofest ima humanitarni karakter pa će 15 metara visoka torta biti prodavana za 10 kuna po kriški. Sva sakupljena sredstva ići će udruzi Zamisli koja pomaže osobama s invaliditetom. Posljednji je dan rezerviran za zaljubljene koji će moći osvojiti wellness paket u hotelu za dvoje.

Ususret Chocofestu Jezdovni duo i Jeka Zima preporučuju vam jednostavni, ali slasni recept: čokoladna krema s proseccom

Sastojci:

1dl prosecca ili kojeg drugog pjenušca

2 jaja

200g čokolade s najmanje 70% kakaa

1dl slatkog vrhnja

2 žlice šećera

Priprema:

Tucite jaja sa šećerom da dobijete pjenušavu smjesu. Pjenušac stavite na parnu kupelj i polagano umiješajte jaja. Stucite pjenjačom u pjenušavu kremu.

Čokoladu otopite u slatkom vrhnju lagano miješajući nad parom. Malo ohladite pa umiješajte kremu od pjenušca. Prije posluživanja ohladite.

Sve detaljne informacije i program festivala možete pogledati ovdje