Kad se spomene wok uglavnom se pomisli na japansku ili kinesku kuhinju, no i mediteranska jela s ribom, školjkama i kozicama koja izvrsno leže u toj azijskoj tavi. Ivana Banfić se u tavi sa zaobljenim dnom odlučila na pripremu s gljivama, a svoj ručak je skuhala - u šumi
Ivana Banfić je devedesetih vladala pozornicama svojim dance hitovima, a da ne namjerava prestati zabavljati svoju publiku pokazala je u svojem novom projektu. Naime, pod naslovom 'IBee Cooking Show'', pokrenula je svoj kulinarski YouTube kanal na kojem iz tjedna u tjedan nudi zanimljive recepte. Ovog puta nudi jelo s tri vrste gljiva.
Potrebni sastojci:
- 100g bukovača
- 100g bijelih šaminjona
- 100g zlatnih šampinjona
- 1 poriluk
- 1,5 dcl maslinovog ulja
- 200g kineski noodle
- 2 žlice soja sos
- sol
- papar
- prstohvat čili papričice u prahu
- klice rotkvice
Priprema:
U wok staviti dosta ulja jer gljive ga ljudi vole popiti. Staviti poriluk da se fino zapeče i karamelizira, pusti svoj poznati puni okus. Dodati soli, promiješati i dodati gljive.
Prvo idu bukovače jer su žilavije, pa šampinjoni. Kad gljive puste vodu, popapriti, dodati soja sos i čili za kraj.
Na kraju u wok dodati kineske noodle koji su prethodno skuhani u slanoj vodi, promiješati i na kraju servirati sa klicama rotkvica.