PRAKTIČNE IDEJE

Jeste li znali da sve ovo spašava prozirna folija?

13.03.2015 u 12:22

Bionic
Reading

Već smo naučili to da se snalažljivošću i kreativnošću puno kućanskih potrepština lako može iskoristiti u razne svrhe, a među njima svakako je i prozirna folija

Neke od prednosti prozirne folije vjerojatno ste i sami otkrili, najčešće u hitnim situacijama u kojima ste morali što prije smisliti rješenje za neki problem, a sada možete doznati nekoliko novih ideja.

Pripremite bočice za putovanje

Putujete li često, možda ste imali nezgodu s npr. bočicom šampona koja se otvorila u torbi i imali ste što vidjeti kada ste je otvorili nakon putovanja. Događa se to zato što se tijekom leta avionom plastika malo mijenja i širi pa čep lako ode s bočice. Prozirna folija riješit će i ovaj problem. Budući da čvrsto prianja i dosta je ljepljiva, omotajte je oko otvora umjesto čepa i dodatno zamotajte u plastičnu vrećicu sa zatvaračem.

Dječja posla

Klinci vole crtati i zabavljati se modeliranjem, ali za njima spremaju roditelji. Da biste si olakšali posao, stol ili površinu na kojoj se klinci igraju 'presvucite' prozirnom folijom. Složite je tako da se rubovi traka preklapaju i prime jedni za druge pa ćete dobiti zaštitni stolnjak. Poslije samo skupite i bacite foliju, a površina će ostati čista.

Spasite raspadnuto rumenilo ili sjenilo

Sve što trebate učiniti jest nakapati malo 70-postotnog alkohola u raspadnuto sjenilo ili rumenilo pa prekriti prozirnom folijom. Čvrsto omotajte kutijicu i zatim prstima poravnajte sjenilo te ga dobro utisnite. Čini li vam se da je i dalje suho, dodajte još malo alkohola. Ulja u make-upu drže tvari zajedno, a alkohol pomaže da se ponovno povežu. Folija je tu da prstima ne dirate i ne kontaminirate šminku te da jasno vidite kada ste gotovi s njenim spašavanjem.

Uređenje doma

Selite li se ili samo uređujete jednu od prostorija pa morate maknuti namještaj s ladicama i vratima, oblijepite ga prozirnom folijom i neće se otvarati. I opet, folija se dosta lijepi i dovoljno je dva puta omotati komad namještaja oko vratašca ili ladica da sve bude dovoljno čvrsto. Folija će također zaštititi namještaj od oštećenja i prljavštine.

Uredite nokte mramornim efektom

Anna Norman na svome je blogu Birchbox objasnila kako urediti nokte tako da imaju mramorni efekt. Odaberite dvije boje laka koje vam se sviđaju i namažite nokte prvom te pustite da se potpuno osuši. Zatim stavite sloj druge boje i nagužvanom prozirnom folijom prođite po laku, a on će se djelomično skinuti. Tako će se vidjeti i prva boja te ćete dobiti mramorni efekt.

Zaštitite mobitel na plaži

More, sunce i plaža nikako ne idu u isti koš s mobitelima, a opet, bez njih ne možemo. Kako biste osigurali to da vam mobitel ostane suh dok ste na plaži omotajte ga prozirnom folijom. Stavite samo jedan sloj folije i zaslon na dodir još bi uvijek trebao funkcionirati.