Jako hranjiva i ukusna juha s lećom i hrenovkama, koja vam može objediniti i toplo predjelo, i juhu, ali i glavno jelo. Pogledajte zašto
Potrebni sastojci:
300 g leće
300 g hrenovaka
100 g mrkve
100 g korijena celera
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
1 l povrtne juhe
2 lovorova lista
5-6 listića kadulje
1 grančica ružmarina
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar
Priprema:
Leću očistimo, stavimo u zdjelicu, prelijemo vodom i ostavimo da se moči 60-ak minuta. Zatim očistimo povrće, mrkvu narežemo na ploškice, korijen celera na kockice, luk nasjeckamo, a hrenovke narežemo na kolutiće.
U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, narezanu mrkvu i korijen celera, lovorov list, grančicu ružmarina, cijele češnjeve češnjaka, ulijemo polovicu povrtne juhe i kada zavri kuhamo na laganoj vatri.
Nakon 30-ak minuta kuhanja izvadimo lovorov list i ružmarin, dodamo listiće kadulje, ocijeđenu leću, ulijemo preostalu povrtnu juhu i kuhamo na srednje jakoj vatri 30-ak minuta.
Pet minuta prije kraja kuhanja dodamo kolutiće hrenovaka, juhu začinimo solju i paprom te kuhamo dalje. Gotovu juhu stavimo u tanjure, dodamo još malo maslinovog ulja i poslužimo.