Splitski pjevač posljednjih dana je boravio na Visu gdje je pripremao svoj ugositeljski objekt za novu sezonu. Mnogima je već poznato kako je to mjesto pravi raj za domaće ljude, ali i turiste jer svaki dan tamo nudi obroke pripremljene od najboljih namirnica koje se na Komiži mogu pronaći. Luka Nižetić će jelovnik osvježiti i nekim novim jelima, a ovo je njegov savjet za zdrav i ukusan desert
Ne želite potrošiti puno vremena u kuhinji, a jede vam se nešto slatko. Splitski pjevač je na svom Instagram profilu ponudio izvrstan recept za brz i slasan zalogaj. Pravi se sa skyrom, mliječnim proizvodom pripremljenim od obranog mlijeka (za kojeg često upotrebljavaju i imena kao što su vikinški jogurt ili vikinška super hrana).
Sastojci:
- 500 g skyra
- 2 jaja
- 1 mahuna vanilije
- 3 žlice agavinog sirupa
- 1 limun
- jagode
Način pripreme:
Mikserom zamuti dva jaja da budu lijepo pjenasta. Naribati koricu limuna, isjediti sok tog istog limuna, dodati vaniliju, skyr i sve još lagano izmješati. Krema je gotova, staviti je u hladnjak da se malo stisne. Za to vrijeme narezati jagode. Složiti red jagoda, red kreme, red jagoda, red kreme i na kraju opet red jagoda. Staviti koji listić mente da pojača svježinu i zaokruži priču.