Na svom blogu Ciao Karmela, voditeljica Karmela Vukov Colić oduševila nas je još jednim receptom i to za osvježavajuću, ali sirovu tortu od limete. Priprema je lagana i idealna za ove dane
Dosadili su vam već stari, tradicionalni i tisuću puta isprobani recepti u trenucima kada vam se jede nešto slatko? Ne želite nikako paliti pećnicu?
Isprobajte onda savršeni recept za savršenu sirovu tortu od limete, koju je na svom blogu Ciao Karmela objavila televizijska voditeljica Karmela Vukov Colić. Uvjereni smo da ćete ju već nakon prvog kušanja staviti u omiljene recepte!
Sastojci:
Kora:
- 2 šalice badema
- 3 žlice sirupa od agave
- 2 žlice rastopljenog kokosovog ulja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Krema:
- 2,5 šalice indijskih oraščića, potopljenih u vodu 1 h prije pripreme
- 3 limete
- 3 zrela avokada
- 1/2 šalice sirupa od agave
- 1/2 šalice kokosovog ulja
Priprema:
Bademe usitnite u multipraktiku, dodajte im sirup od agave, kokosovo ulje, limunov sok i vaniliju pa zamijesite glatko tijesto.
Kalup za tortu promjera 22 cm prekrijte papirom za pečenje pa po njemu natiskajte pripremljenu smjesu badema. Stavite u zamrzivač dok pripremate kremu.
Indijske oraščiće ocijedite pa ih stavite u multipraktik. Voćkama avokada maknite koštice, a meso narežite i dodajte oraščićima. Izmiksajte kratko. Dodajte i sok i koricu limeta, sirup od agave i otopljeno kokosovo ulje pa blendajte dok ne dobijete jednoličnu kremu.
Kremu rasporedite po kori od badema.
Poravnajte površinu, prekrijte je prozirnom folijom i stavite u zamrzivač preko noći.
Izvadite je iz zamrzivača 1 h prije posluživanja i ukrasite kriškama limete i bademima.