Hrskava granola ili žitarice sve su popularniji izbor za doručak, a takav doručak redovito konzumira naš pjevač, inače poznati gurman i kulinarski znalac. Popularni Splićanin ponudio je na Instagramu svoj način pripreme
Granola ili hrskavi müsli spadaju u popularnije izbore za doručak iz nekoliko razloga – brzo se priprema, odličnog je okusa i zdrava je. 'Jutro bez granole Luki Nižetiću, kako je napisao, je gotovo nezamislivo. 'Ljubi se s jogurtom, kefirom, voćem, dodatak je raznim slasticama kojima daje onaj crunchy moment, a i dobra je prijateljica s raznoraznim salatama', naglasio je pjevač.
Sastojci:
- 100 g badema
- 100 g oraha
- 100 g indijskih oraščića
- 80 g bučinih sjemenki
- 30 g sezama
- 150 g zobenih pahuljica
- 1/2 šalice kokosovog ulja (može i s okusom)
- 4 žlice meda ili agavinog sirupa (može se i pojačat slatko, ovisi kako tko voli)
- 1/2 žličice soli Cimet (dosta cimeta)
- Muškatni oraščić
- Mješavina za medenjake
Priprema:
Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva. Vrlo jednostavno, sve orašide prvo malo polomi. Smrvljene orašide pomiješati sa zobenim pahuljicama, zaliti s kokosovim uljem, medom, dodati sol i začine, sve istresti na pek papir, lijepo rasporediti smjesu, neka bude debljine prsta.
Peći nekih 20 minuta, dok ne pozlati. Izvaditi van iz pečnice i pustiti da odstoji. Slomiti je na komadiće i spremiti u staklenke. Rok trajanja je i do 2 mjeseca. Čuvati na suhom.