UMAK KOJI OSVAJA

Kako napraviti nevjerojatno ukusan pesto

04.05.2012 u 09:37

Bionic
Reading

Umak pesto lagan je za pripremu, aromatičan i jako ukusan te je nezaobilazan za sve ljubitelje talijanske kuhinje. No, ne mora imati uvijek isti okus. Ako vam kažemo da znamo još bolji recept za pripremanje pesta, hoćete li ga isprobati?

Većina ljudi pesto poznaje kao miks začinskog bilja, obično bosiljka, orašastih plodova, obično pinjola, te parmezana i maslinovog ulja. Odlično paše uz tjesteninu, no neki ga znaju čak i stavljati na sendviče i pizzu.

No, pesto ne mora uvijek biti isti, a glavni kuhar u restoranu Bon Apetite Adam Rapoport odlučio je otkriti svoju tajnu pripreme savršenog pesto umaka koju je naučio u talijanskoj regiji Liguriji, odakle pesto i potječe, piše Huffington post.

Tako Adam Rapoport tako otkriva da prije pripreme pesta bosiljak treba nakratko blanširati vreloj vodi jer to pojačava njegov okus i ističe njegovu svijetlu zelenu boju. Nakon blanširanja bosiljak treba odmah nakratko staviti u ledenu vodu kako bi se zaustavio proces kuhanja te ga osušiti tapkanjem kuhinjskim ručnikom.

Nakon toga u multipraktik stavite bosiljak zajedno s pinjolima, parmezanom te malo vode u kojoj ste prethodno kuhali tjesteninu. Nakon što sastojke izmiksate, stavite ih u zdjelicu za serviranje te polako dodajte malo maslinovog ulja. Krajnji rezultat je ukusni pesto naglašenog okusa i predivne zelene boje.