Iako je proljeće najbolje doba za čišćenje organizma, unos nešto teže hrane tijekom hladnih dana ostavlja posljedice i zahtijeva konstantnu brigu
Naš organizam nije opterećen samo probavljanjem teške, masne i nezdrave hrane, nego i zbog eliminacije toksina koji ulaze u naš organizam iz okruženja, a i namirnica koje konzumiramo svakodnevno, piše ordinacija.hr
Postoje neki signali koji upozoravaju da je tijelo opterećeno i da traži pomoć: glavobolja, alergija, zadah i neugodan miris tijela, depresija, nadutost, loša probava.
Postoji određeno voće i povrće koje pomaže pri detoksikaciji.
Zeleno povrće
Radić, kelj, poriluk, zelena salata, blitva i matovilac. Kad god je moguće, jedite sirovo, a ako je termička obrada potrebna, kuhajte na pari kako bi sačuvalo što više hranjivih sastojaka.
Jabuke
Probavljiva vlakna u jabuci, pektin, pomažu tijelu da se oslobodi teških metala i raznih aditiva.
Koje još voće i povrće pomaže kod detoksikacije organizma, pročitajte naordinacija.hr