Televizijska voditeljica pronašla je način kako 'vidjeti svijet' u ova pandemijska vremena. Posjetila je nedavno egzotični otok na kojem je rođen Freddie Mercury - neodoljivi Zanzibar. Od tamo se vratila prepuna dojmova, ali i s vrijednom kuharicom
Svi već znaju koliko Karmela Vukov Colić obožava kuhati. Na Laudato TV vodi emisiju Recepti svete Hildegarde', ima svoj blog o putovanju i kuhanju pod nazivom 'Ciao Karmela' te je izdala i kuharicu 'Kuharica života'. Više puta je govorila kako se s putovanja uvijek vrati s gomilom začina i nekim divnim receptima.
Ovoga puta je, otkrila je na Instagramu s knjigom turskih meze recepata ('Meze, small plates to share'). Onima koji je prate odlučila je otkriti način spravljanja, kako je naglasila, 'divnih ribljih okruglica'.
Potrebni sastojci:
- usitnjeni fileti bijele ribe
- jaje
- sjeckani luk
- češnjak
- malo čili papričice
- namočen kruh
- začini (kim, kurkuma, sjeckani list peršina i korijandera, sol i papar)
- pržene suncokretove sjemenke
Priprema:
Pomiješajte usitnjene filete bijele ribe, jaje, sjeckani luk, češnjak, malo čili papričice, namočen kruh i začine (kim, kurkumu, sjeckani list peršina i korijandera, sol i papar) i pržene suncokretove sjemenke.
Oblikujte kuglice i pržite ih na maslinovom ulju. Poslužite ih na rikoli uz kriške limuna. Dobar tek!