Ako su vam dosadile klasične krafne sa i bez marmelade i želite napraviti nešto malo posebnije, pripremite ove neobične krafne s kakaom i sirom. Mekane su kao i one obične, a ukusne da ukusnije ne mogu biti
Potrebni sastojci:
šećer u prahu
1 kg glatkog brašna
40 g svježeg kvasca
1 cijelo jaje
3 žumanjka
2 žlice šećera
2 žlice kakaa
50 g maslaca
50 ml ruma
korica od 1/2 limuna
mlijeka po potrebi
prstohvat soli
Za nadjev:
100 g svježeg kravljeg sira
100 g sira mascarpone
nekoliko kapi limunova soka
Priprema:
Od mlakog mlijeka, šećera, dvije žlice brašna i izmrvljenog kvasca načinimo pjenicu i ostavimo na toplome 15-ak minuta da se diže. Kad se podigne, pjenicu izmiješamo s rastopljenim maslacem, limunovom koricom, brašnom, žumanjcima, mlijekom, šećerom, jajetom, rumom, solju i kakaom u prahu.
Miješamo mikserom dok masa ne postane glatka i dok se ne počne odljepljivati od posude.
Tijesto pokrijemo kuhinjskom krpom i ostavimo da se diže oko 40 minuta. Dignuto tijesto istresemo na pobrašnjenu dasku, rukama još malo promijesimo dodajući brašna koliko tijesto traži i potom ga valjkom rastegnemo na centimetar debljine.
Prikladnom čašom nježno označimo krugove tj. mjesta na tijestu koja ćemo nadijevati.
Označena mjesta nadijevamo mješavinom svježeg kravljeg sira, sira mascarpone, šećera u prahu i limunova soka pa sve zajedno prekrijemo drugom polovicom tijesta. Zatim pritiskom čaše preko oba tijesta izrezujemo nadjevene dijelove tijesta (krafne).
Višak tijesta maknemo u stranu, a nadijevana tijesta (krafne) ostavimo da se dižu još oko 30 minuta. Krafne pečemo u dubokom, zagrijanom ulju s obje strane dok ne porumene.
Recept je preuzet sa stranice crochef.hr